Go back

Nieuws

05-04-2021 - Rechtbank Zwolle

Balm bv heeft met zijn partners de opdracht gekregen voor het versterken middels lijmwapening van de bollenvloeren Rechtbank Zwolle!

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft Balm bv en zijn partners, Hegeman Bouw & Infra en ABT Velp, opdracht verstrekt voor het versterken van de bollenvloeren in de Rechtbank te Zwolle. Het herstel van de vloeren van de Rechtbank Zwolle zal begin volgende jaar gereed zijn.

De afgelopen periode hebben Balm, Hegeman en ABT met succes een aanbieding uitgebracht voor het herstel van de breedplaatvloeren, ook wel bollenvloeren genoemd, van de Rechtbank Zwolle. Het betreft een UAV-GC opgave waar dus zowel het ontwerp als de realisatie verzorgt dient te worden. Balm heeft als hoofdaannemer het project inmiddels gegund gekregen, ABT verzorgt het constructieve ontwerp en Hegeman verzorgt bouwkundige werkzaamheden, procesmanagement en de algemene bouwplaats inrichting.

Voor het herstelwerk zal ABT de komende periode de ontwerpberekeningen maken. Als de ontwerpberekeningen gereed zijn dan zal in fases het gebouw versterkt worden met lijmwapening, dit zal door Balm uitgevoerd worden. Hiervoor zullen door ons diverse wanden, plafonds en afwerkingen gedemonteerd worden zodat de lijmwapening aangebracht kan worden door Balm. Na het aanbrengen van de lijmwapening zal Hegeman de bouwkundige herstelwerkzaamheden uitvoeren.

De opdracht betreft dan ook het herstellen van de bovenste drie verdiepingen (10.740 m2 bvo) van het nieuwbouwdeel van Rechtbank Zwolle.

Inmiddels zijn we gestart met de ontwerpfase. We verwachten in juni te gaan starten met de eerste herstel werkzaamheden en verwachten begin 2022 het herstelwerk gereed te hebben.

Weer een mooi versterking project van Balm bv.

05-04-2021 - Rechtbank Zwolle

×