Versterken breedplaatvloeren parkeergarage Veenendaal

Versterken breedplaatvloeren parkeergarage Veenendaal

Versterken breedplaatvloeren parkeergarage Veenendaal: Balm kreeg de opdracht om 3000 m1 afgekeurde plaatnaad aan de breedplaatvloeren, ook wel bollenvloeren genoemd, van het pand en de parkeergarage De Tricotage in Veenendaal te versterken met de gevalideerde koolstoflijmwapening en ankers.

Afstemming van de versterking was belangrijk en ging goed met alle partijen, waaronder de VvE en de gemeente als opdrachtgever. De opdracht is in een strakke planning uitgevoerd, zodat er zo min mogelijk overlast is voor de gebruikers.

Versterken breedplaatvloeren

Dit is het vierde project voor Balm voor wat betreft versterkingen middels lijmwapening, ankers en/of monitoring gaat uitvoeren. Bij elkaar meer dan 40.000 m2 vloeroppervlak. Balm heeft met zijn partners een proef uitstaan met een speciaal voor de bollenvloeren ontwikkelde sensoranker. Meten is weten. Het anker wordt aangebracht in vloeren waar twijfel is over de draagkracht. De sensor geeft mogelijk gedrag en veranderingen aan, waar dan indien nodig maatregelen tot versterking kunnen worden genomen. Hiermee wordt de veiligheid gewaarborgd met minimale kosten en overlast. De monitoring is 24/7 en gebeurd op afstand.

Meer informatie: breedplaatvloeren