Bollenvloer / Breedplaatvloer

Bollenvloer / Breedplaatvloer

Historie schade Bubbledeck breedplaat bollen vloer
Problemen met breedplaat vloeren kwamen in 2017 aan het licht toen bij Eindhoven Airport een parkeergarage in aanbouw gedeeltelijk instortte. Uit onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is gebleken dat vloeren uitgevoerd met breedplaat (bollen en Bubbledeck) vloeren in bepaalde gevallen onvoldoende veilig kunnen zijn. Hierdoor is sinds 1 april 2020 een onderzoek plicht ingesteld, waardoor gebouwen die in gevolgklasse drie (CC3) vallen, voor 1 april 2021 onderzocht dienen te worden conform NEN 8700. Voor deze datum dient een onderzoek en rapport te zijn opgeleverd. Het Ministerie heeft een stappenplan met rekenregels gepubliceerd als basis voor onderzoek naar de breedplaatvloeren.


Voorwaarden voor gebouwen met breedplaat vloeren waarvoor de onderzoek plicht geldt zijn:Balm bv heeft de afgelopen 20 jaar heel veel ervaring opgedaan met het versterken van diverse typen vloeren, o.a. van parkeergarages, kantoorpanden, magazijnen, bruggen, viaducten, galerij-en balkonvloeren en Kwaaitaal en Manta- Nehobo vloeren.

De systemen die worden toegepast zijn zowel passief als actief. Iedere situatie vraag z’n eigen aanpak. Dat wordt gedaan met ondersteuning constructies, lijmwapening of het speciaal ontwikkelde ankersysteem.

Balm bv heeft net een voor Europa zeer bijzonder project met succes afgesloten> Het versterken van 160 TT- Liggers middels naspannen van lijmwapening in garage Rotterdam.

Meest recente wijze van versterken:
Met name het versterken van breedplaat vloeren, Bubbledeck vloeren en bollen plaatvloeren heeft Balm bv middels lijmwapening en anker-systeem ervaring en kennis in huis om deze weer veilig te maken.

Artikel onderzoek versterkingmethode lijmwapening /breekplaatvloer:
klik hier×