Flatrenovatie

Wij delen graag onze kennis!

Flatgebouwen en appartementencomplexen worden gebouwd om voor lange tijd te worden gebruikt. Regelmatig onderhoud aan het gebouw is daarom van groot belang voor de levensduur. Daarnaast is het ook fijn wanneer een complex er mooi en netjes uitziet. Als VVE of vastgoedbeheerder kan het lastig zijn om te beoordelen hoe een complex het beste onderhouden kan worden. Wij hebben die kennis in huis en delen die graag met u. In overleg met u inspecteren we het complex en adviseren u een oplossing die het beste past bij uw probleem.

Dagelijks voeren we werkzaamheden uit aan flatgebouwen en appartementencomplexen:
• het repareren van betonschades;
• herstellen van afschot van balkons en galerijen;
• aanbrengen van een coating afwerking, eventueel voorzien van anti-slip;
• herstellen van kitvoegen.

Inspectie van galerij opleggingen
Betonnen galerijplaten zijn meestal opgelegd op betonnen steunpunten (opleggingen). Doordat de galerijplaten door temperatuurverschillen krimpen en uitzetten is het belangrijk dat de galerijplaten vrij over de steunpunten kunnen bewegen. Hiervoor wordt er bij de bouw een glijfilt aangebracht tussen de galerijplaat en het steunpunt. Soms komt het voor dat het glijfilt te dun is aangebracht waardoor het beton van de galerijplaat over het beton van het steunpunt 'schuurt'. Het gevolg hiervan is betonschade ter plaatse van het steunpunt. Om deze schade te herstellen moet het beton worden hersteld, maar moet ook het glijfilt worden vervangen.

Om deze werkzaamheden zonder veel overlast voor bewoners uit te voeren hebben we binnen ons bedrijf een machine, de Slabjack, ontwikkeld die de galerijplaat, met behulp van een soort vijzel oplicht van de oplegging. De Slabjack past in de personenlift van een complex, waardoor deze makkelijk naar de galerijen kan worden verreden.

Voor meer informatie kun u ook onze folder downloaden onderaan deze pagina.


Flatrenovatie door Balm Uitwendige WapeningSlabjack door Balm Uitwendige Wapening

SLABJACK®: een handige krachtpatserfile   ( 2393 Kb )