Go back

Nieuws

Breedplaatvloer - Bubbledeckvloer

Breedplaatvloer - Bubbledeckvloer

Balm bv is een van de vier uitgenodigde bedrijven die in opdracht van Rijksvastgoedbedrijf in de zo genoemde'' proeftuin'' de breedplaatvloer in Lelystad met de Koolstof lijmwapening heeft versterkt.

ABT heeft alle berekeningen gemaakt en Balm bv heeft conform opgaven deze uitgevoerd. Dit onder toezicht van Rijksgebouwendienst en de landelijke pers.
Nu worden alle vier uitgevoerde proeven beoordeeld door Rijksvastgoedbedrijf waarna er een advies zal volgen.

Uitvoering :
ABT en Balm bv zijn bezig zijn met het verlijmen van koolstofwapening. Het is dezelfde methode waarmee al zo’n vijftien jaar betonnen bruggen worden versterkt. Tegen de intuïtie van menig constructeur in, blijkt dat volgens Mark Verbaten van ABT ook bij de zwakke voeg van breedplaatvloeren soelaas te bieden. De verlijmde koolstofstrip werkt als een soort trekband die de breedplaat terug omhoog duwt als die los komt van het stortbeton. Balm en ABT hoeven niet te boren of te zagen. Ze moeten wel de spack-laag en de cementhuid wegslijpen, zodat ze zeker weten dat de strips goed hechten. Anders doen ze hun werk niet. Op elke locatie wordt altijd eerst een hechtproef uitgevoerd.
We houden u hiervan op de hoogte